Straume - Vea

Vi bygger ut fiber fra Straume til Vea, samt Lynghaugen - Hole

Dekningskart

Vesterålskraft Bredband vant anbudet om utbygging av fiber mellom Straume - Vea, samt området Lynhaugen - Hole.

Slik vil prosessen fremover bli:

Prosessen

FASE 1 og 2. PLANLEGGING og BESTILLING

Fra januar 2022

Vi er nå i denne fasen, og det er på tide å ta kontakt for alle som bor i området som er interreserte i fiber

Vi kontakter i utgangspunktet alle i det området vi ønsker å bygge ut fiber til, men for å gjøre prosessen enklere og raskere for alle, ønsker vi at de som ønsker fiber kan legge inn bestilling allerede nå via vår portal:

Bestill fiber her

Når alle er registrert i vårt system vil kontrakter og varslinger sendes automatisk ut slik at dere kan holdes oppdatert om fremdrift i selve utbyggingen.

Innen du bestiller kan det også være lurt at du tenker over hvordan du og din familie bruker Tv og Internett i dag. Hvilke behov har dere, har dere tidligere hatt utfordringer som kan være lurt å tenke på ved installasjon av fiber?


Noen viktige ting du bør tenke over er:

 • Hvor mange er dere? Er dere flere som bor sammen og bruker tv og internett samtidig?
 • Hva bruker dere internett til? Streames det på flere skjermer, er det noen som driver med gaming? Streaming, gaming og nedlasting bruker stadig mer internett, og med fiber fra Vesterålskraft Bredbånd kan du være sikker på at kapasiteten holder til deres bruk.
 • Har dere stort hus, mange rom, flere etasjer? Med Google nest mesh rutere kan dere koble sammen flere rutere og få 100% wifi dekning i hele huset, og det beste av alt? Dere kan bestille det fra oss!
 • Tv? Ser dere på tv i dag eller bruker dere for det meste tjenester som Netflix, Sumo og HBO? Visste du at du kan velge alle disse tjenestene inn i ditt Altibox abonnement? I tillegg kan du se tv film og serier fra Altiboksappen på telefon, nettbrett eller via altibox.no på pc.

Når alt dette er unnagjort er vi klar for neste fase

FASE 3: UTBYGGING OG EGENINNSATS

Fra april til september 2022.

Nå begynner selve jobben med utbygging av fiber. Først til området det skal bygges til, så til hver eiendom som har bestilt fiber.

Nå er det viktig at du tar noen valg før vi begynner jobben med installasjoner i huset ditt.

 • Hvor ønsker du at fiberen skal tas inn i huset ditt? Kanskje må du også grave for å få fiberen frem til huset ditt.
 • Hvor ønsker du hjemmesentralen plassert?

I de fleste tilfeller er det enkelt og greit å grave ned fiberrør i hagen. For å holde kostnaden så lav som mulig for deg, kan du selv utføre egeninnsats de siste meterne frem til husveggen. Her skal du få god veiledning fra oss underveis.

Sammen skal vi sørge for å få til en effektiv oppkobling i ditt nabolag slik at du og naboene dine raskest mulig kan ta i bruk Altibox-tjenestene. For å klare dette, er vi avhengig av at du utfører egeninnsatsen i løpet av kort tid etter at du har fått fiber-røret lagt til din eiendomsgrense.

Under denne fasen vil vi holde dere oppdaterte via sms og hjemmesiden frem til det er tid for oppkobling. Da vil dere bli kontaktet av våre installatører.

Les mer om hvordan du graver ned fiberrøret selv her

FASE 4: INSTALLASJON OG AKTIVERING

September 2022

Nå er det klart for installasjon av hjemmesentral i huset ditt. Du vil bli kontaktet av en montør god tid i forveien slik at dere kan avtale et tidspunkt som passer deg.

Hvis du har tenkt over spørsmålene i fase 3 har du allerede en formening om hvor du ønsker hjemmesentralen plassert i huset.

Noen tips hvis du ikke har bestemt deg enda:

 • Strøm! Hjemmesentralen monteres på vegg i huset og trenger strøm for å virke. Det er viktig å plassere denne i nærheten av et strømuttak.
 • Avstand... Dersom du ikke har bestilt google nest meshrutere kan det være greit å plassere hjemmesentralen sentralt i forhold til hvor du primært vil benytte wifi og tv.
 • Teknisk rom? Har du nyere hus og teknisk rom med kabling ut til resten av huset kan hjemmesentralen plasseres her. Målene på siste hjemmesentral er: 26x21x4cm.
  NB! Her vil det være behov for en ruter plassert i det området hvor du ønsker å benytte deg av tv og wifi. Les mer om Google Nest her
 • Det er nå også på tide å si opp nåværende tv og internettleverandører hvis du har dette fra før av. Du kan avtale oppstartstidspunkt med vår montør under selve installasjonen, slik at du slipper å betale dobbelt opp.

FASE 5: BRUK OG KUNDESERVICE

Oktober 2022

Nå er du koblet opp og aktivert i våre systemer. Forhåpentligvis har du fått tatt i bruk både tv og internett nå.

Vi takker for at du valgt fiber fra Vesterålskraft Bredbånd, og Altibox.

Husk, har du spørsmål er vi her for deg. 24/7. Lurer du på noe?

Du finner mer informasjon på vkbb.no, Altibox.no og mine sider

På mine sider kan du også:

 • Sette opp wifi nett
 • Velge ditt Tv innhold
 • Se faktura
 • Bestille ekstratjenester og produkter.

Kontakt oss her

Foreløpig fremdriftsplan

Fremdriftsplan
Følg oss på: Vesterålskraft Bredbånd AS Postboks 103, 8401 Sortland Tlf: 76 11 25 00 Personvern og cookies