Skagenhaugen – En perle i havgapet

Skagenhaugen

Skagenhaugen tilbyr unik overnatting i fredelige og naturskjønne omgivelser ved havet, ytterst i Vesterålen.
Foto: Visual Days

Skagenhaugen er tre moderne arkitekttegnede hus med sju soverom, konferanserom med plass til 30, naturtomt med spektakulær utsikt mot Møysalen, Lofotveggen og storhavet, egen strandlinje og et gammel naust i vannkanten, som gjestene kan bruke.

Cathrine og Halvor har bygget drømmen. Nå har de også fått installert fiber fra Vesterålskraft bredbånd.

Vi synes det er veldig fint å kunne kombinere komfort med å være så tett på rå natur. Raskt nett en viktig del av komforten. Fram til vi fikk tjenester fra Vesterålskraft bredbånd hadde vi nett fra mobil. Det var selvsagt ikke like stabilt og hadde ikke like god kapasitet som den fysisk kabelen som vi har nå, sier Walla.

–Vi måtte bare ha det. Kundene forventer det,
sier Cathrine Walla Grorud, som sammen med mannen Halvor eier og driver Skagenhaugen.

Cathrine Walla Skagenhaugen

I blåtimen surfer Cathrine Walla Grorud, eier og driver av Skagenhaugen på raskt trådløst nett.
Foto: Visual Days

I høst kom fiberkabelen fra Vesterålskraft bredbånd helt ut til Skagenhaugen sørvest på Steine i Bø kommune.

–Dette er en fordel vi nå selvfølgelig kommer til å markedsføre. Mange av våre gjester er avhengig av  godt internett fordi de laster opp og ned store datamengder, har videomøter og flere er logget på samtidig.

Her finner du oss

Skagenhaugen

Vi tilbyr et moderne liv, med moderne fasiliteter, i rå natur.

Hvem er målgruppa?

Det er familier, vennegjenger og jobbsamlinger. Vi har gjester fra Nordland, Oslo og hele verden, både private og bedrifter. Firmaer som er her over flere dager, som har kurs eller møter. Oslobedrifter har vært her på samling. Flere lokale bedrifter har hatt flere samlinger her. De forventer at internettet er topp og fungerer hele tiden, sier Walla, som tilbyr gjestene fri bruk av nettet.

På Skagenhaugen kan man leie møterommet med eller uten overnatting, for en eller flere dager.
Walla mener potensiale for reiselivet i Vesterålen er kjempestort.

–Det er såpass fredelig her sammenlignet med andre plasser som har mange besøkende, sier Walla og nevner Lofoten, som hun ser fra Skagenhaugen –  og ikke minst er det jo like fint her. Med så mange muligheter som Vesterålen har å by på, som fjell, hav, nordlys, skiturer og færre folk. Det tror jeg flere kommer til å oppdage i årene som kommer.

Skagenhaugen har omtrent like mange utenlandske gjester som norske gjester.

Hvordan selger dere?
–Det meste går via internett, Airbnb og Booking.com, men vi har også flere gjentagende kunder, som snakker om oss i sine nettverk, slik får vi stadig nye kunder basert på tidligere kunders erfaring.

20 år med Vesterålskraft Bredbånd

Vesterålskraft Bredbånd startet i 2004.
I dag, 20 år senere er selskapet en suksesshistorie med over 6500 kunder.
–Jeg tror vi hadde hatt større fraflytting og færre bedrifter i Vesterålen dersom vi ikke hadde bygget fiber i 2004, sier Vesterålskraft bredbånds daglig leder, Ronny Amundsen.

Siden Vesterålskraft Bredbånd ble etablert i 2004 har selskapet lagt 250 km stamfibernett i Sortland, Bø og Øksnes. Det har skapt bolyst og næringsutvikling.
–Jeg er stolt over at vi har vært med  å legge til rette med infrastruktur som har skapt bolyst og som har vært avgjørende for næringsutviklingen i vår region, sier Amundsen.

Et reiseliv i vekst

Fiberteknologien er lynrask, stabil og har stor kapasitet. Det blir viktigere og viktigere for bedrifter.

– Reiselivet vokser i nord. Også i Vesterålen. Reiselivet og reiselivsbransjen generelt er et viktig kundeområde for oss i Vesterålskraft Bredbånd.

De siste årene har vi fått flere kunder som ønsker fiberbredbånd fra oss, eller som ønsker å oppgradere farten på nettet de allerede har fra Vesterålskraft bredbånd, sier Ivan Andre Josefsen, markedsansvarlig i Vesterålskraft Bredbånd.

Hvorfor Vesterålskraft Bredbånd?

–Fordi det er den lokale leverandøren som hadde infrastrukturen klar i området. Da vi startet å bygge la vi rør tilfiberkabelen klar i bakken. Nå har vi endelig fiber helt inn.

Når Cathrine er i Oslo kan hun via internett styre strømmen i huset.
–Jeg kan skru på gulvvarme slik at det er varmt og godt og klart til gjestene kommer. Og så har jeg det jeg kaller en nordlysknapp. Det betyr at utelyset kan skrus av enten via en app på telefonen eller bryter i huset, slik at det blir mørkt ute og alle kan se nordlyset best mulig.

Familiedrevet

–Jeg opplever at vi er et viktig tilskudd til regionen. Vi kjøper tjenester av lokalsamfunnet både mat, catering og rengjøring, og ikke minst under byggingen. Det gir lokale ringvirkninger, sier Walla, som eier og driver Skagenhaugen sammen med mannen, Halvor Walla. Han er gründeren bak Framsikt, it-suksessen han startet i Bø i 2014.  Selskapet, som har 28 ansatte i Bø, tilbyr kommuner og fylkeskommuner en skybasert løsning for virksomhetsstyring.

–Vi kjente området, folkene, naturen og lyset her godt. Da muligheten til å kjøpe Skagenhaugen dukket opp, grep vi raskt muligheten fordi vi falt for den idylliske beliggenheten ved sjøen og ønsket å bygge en plass med høy komfort, forteller Walla, som bor i Oslo, men er veldig mye i Vesterålen.

Robust nett - lokal kunnskap

–Med Altibox Bedrift Premium får våre kunder en
total-leveranse og en faktura for alle tjenester.
Vår tjeneste er klargjort for å kunne vokse med bedriftens behov. Når bedrifter utvider, ansetter flere, flytter lokaler, eller ved virksomhetsoverdragelse, oppstår ofte nye behov. Det kan være mer kapasitet på nettet, bedre trådløst opplegg eller utvidet sikkerhet mot data-angrep, sier Amundsen.

Grunnlaget for framtia

Gjennom partnerskapet med Altibox tilbyr Vesterålskraft Bredbånd både private og bedrifter Norges raskeste bredbånd og en komplett TV-, strømme- og app-løsning.
–Vi er lokal og nær. Akkurat det er viktig for våre kunder i Vesterålen, sier Ronny Amundsen.

Partnerskapet med Altibox betyr at Vesterålskraft Bredbånd har gode systemer og tjenester, som brukes av kunder i hele landet.
–Den digitale utviklingen går veldig fort. Både for oss og for våre kunder. Derfor er partnerskapet med Altibox viktig, slik at vi kan utvikle våre tjenester og infrastruktur, slik at våre kunder til enhver tid kan gjøre sin jobb best mulig, sier Amundsen.

I 20 år har Vesterålskraft bredbånd bokstavelig talt, med stamfiber til hele regionen, lagt et grunnlag for framtida for både private og bedrifter.
–Fiberinfrastrukturen vi har bygget kommer aldri til være bortkastet. Vi synes det har skjedd mye på 20 år, og noen tenker at toppen en nådd. Men det er jo ikke sånn. Det er bare fantasien som setter grenser for hvor den digitale utviklingen har tatt oss videre de neste 20 årene, sier Amundsen.

På Skagenhaugen ønsker Cathrine Walla å legge til rette for gode samlingsstunder i fredelig og vakker natur.
–Vi tilbyr et moderne liv, med moderne fasiliteter, i rå natur.
Nå også med fiber fra Vesterålskraft Bredbånd