Vesterålskraft bredbånd logo hvit

FK Luna – Et trygt og inkluderende felleskap

– FK Luna bidrar til et inkluderende oppvekstmiljø i Bø. Vesterålskraft Bredbånd ønsker å gi tilbake til lokalsamfunnet og bidra til å skape aktivitet, mangfold, samhold og felleskap, sier Ivan Andre Josefsen, markedsansvarlig i Vesterålskraft Bredbånd.

Inkluderende - alle skal med

–Vi er mer enn en klubb, vi er nesten som et varemerke her i Bø. FK Luna bidrar til et trygt og inkluderende fellesskap, sier Kjell Henriksen, styreleder i FK Luna, som selv har vært aktiv og frivillig i klubben siden 1994, og legger til:
–FK Luna er en viktig samlingsarena. Alle som ønsker det skal få være med. Vi står for inkludering, ikke ekskludering på grunn av økonomi. Derfor har vi satt ned medlemsavgift til det minimale.

Gjennom fotballen vil FK Luna gjøre en positiv forskjell.

Kjell Henriksen – styreleder i FK Luna

–Vi har jo mange uheldige situasjoner ute i verden, som gjør at vi har fått flere flyktninger til Bø. Fotballen er en fin arena for inkludering og integrering. Vi skal skape samhold, gode aktiviteter under trygge rammer, både på treninger i Lunahallen, på turneringer og cuper i nærområdet, sier Kjell Henriksen.

Bolyst

FK Luna har 205 medlemmer og organiserer fotball for barn, ungdom og voksne (A-lag for herrer i 5.divisjon). Fra 12 år er det ungdomsfotball og seriekamper, før det er det mange turneringer, fotballskoler og cuper.

Vesterålskraft Bredbånds sponsing skal bidra til å styrke det positive samarbeidet rundt idrett og bidra til videre utvikling av breddeidretten i Bø, forteller Ivan Andre Josefsen.

–Har barna det bra, har foreldrene det bra. Fotball er positivt felleskap, sier styreleder Henriksen, som også mener at seniorfotball og A-laget betyr mye for bosetting og bolyst.

Han mener A-laget er noe barna strekker seg etter og ser opp til, og er en viktig motivator for aldersbestemt fotball.

–Vi betyr mye for barn og ungdom, men også for voksene. Mange synes det er viktig med A-lagsfotball i lokalmiljøet. Det binder folk sammen. Spillere på A-laget deltar også som frivillige på aktiviteter som vi arrangerer. 

Frivillige

FK Luna har fotballbane i Lunahallen, kunstgressbane ute med tribune under tak og en kafe og forsamlingslokale.

–Vi har mange som bidrar, gode trenere, i hovedsak foreldre, og også noen lærere, forteller Henriksen, som trener jenteungdomslaget, der datteren spiller.

Norges raskeste nett

Gjennom partnerskapet med Altibox tilbyr Vesterålskraft Bredbånd både private og bedrifter Norges raskeste bredbånd og en komplett TV-, strømme- og app-løsning.

–Vårt samfunnsoppdrag er å sikre god infrastruktur som gjør hele Vesterålen til et godt sted å bo og å drive næring, sier Ronny Amundsen, daglig leder i Vesterålskraft Bredbånd, og legger til:

–Idrett og kultur bygger gode lokalsamfunn. Vi ønsker gjennom vårt sponsorat å styrke FK Luna, slik at de kan fortsette å være en klubb som skaper godt oppvekstmiljø i kommunen.

Daglig leder i Vesterålskraft Bredbånd – Ronny Amundsen

Inkludering

–Vi er mer enn en klubb, vi er nesten som et varemerke her i Bø. FK Luna bidrar til et trygt og inkluderende fellesskap

Bolyst

Har barna det bra, har foreldrene det bra. Fotball er positivt felleskap, sier styreleder Henriksen, som også mener at seniorfotball og A-laget betyr mye for bosetting og bolyst.

Frivillige

–Vi har mange som bidrar, gode trenere, i hovedsak foreldre, og også noen lærere, forteller Henriksen

Vesterålskraft Bredbånd –
samarbeidspartner som gir motivasjon

–Jeg fikk FK Luna inn med morsmelka. Min onkel, Arne Johnsen, var med å startet klubben på 60-tallet, forteller Kjell Henriksen.

Han vet hvor mye som kreves for å drive en klubb.

–Å lage aktiviteter medfører utgifter. Det hadde ikke vært mulig å drive klubben uten støtte fra sponsorer. Det hadde blitt for stor tygde på dugnad. Våre inntekter kommer fra aktiviteter som klubben skaper, dugnader, grasrotandelen, vi er store på salg av dopapir. Og vi er helt avhengig av våre sponsorer. Vesterålskraft Bredbånd har vært en veldig viktig sponsor i flere år. Den økonomiske støtten kommer veldig godt med og gir oss motivasjon til å holde på.

FK Luna IL – aktivitetskalender 2024:

 • 12-14.april: TINE fotballskole i Lunahallen.
 • 11-12 mai: Soneturnering barnefotball til og med 12 år.
 • 26.juli: Gøy med balldisco i Lunahallen.
 • 27.juli: Regine-spillet – fotballturnering for alle. Lag med 7 stk spillere, valgfri navn på lag, kostyme eller annet gøy.
 • 10-12.oktober: LYS OVERALT arrangert av NFF.
  Prosjekt som omhandler alle i kommunen med fokus på bolyst og aktiviteter.
 • 20.oktober: SANTANDER 3X3 CUP for årsklasser 2020-2016
 • 28.desember: KAMPEN OM BØTTA.
  Fotballturnering i Lunahallen med sammensatte lag uavhengig hvilken klubb en spiller i, fri fantasi på lagsnavn. Dette er veldig populært og trekker masse gode spillere i lystig lag, med servering på Hotell Regine under premieutdeling.