Vesterålskraft bredbånd logo hvit

Møt Ivan

Navn: Ivan Josefsen
Alder: 37
Bosted: Sortland
Begynte i Vesterålskraft Bredbånd: 2020

Hvorfor begynte du å arbeide i Vesterålskraft Bredbånd?
Jeg og kona søkte nye utfordringer etter noen år lengre nord, og når en jobb i Vesterålskraft åpnet seg var det bare å skyndte seg å sende en søknad

Hva er kommentaren du oftest får når du sier at du jobber i Vesterålskraft Bredbånd?
«Då kan æ vel reng dæ hves det e nåkka..» må vel være kommentaren man får oftest, men må innrømme jeg sjeldent får telefoner om noe galt.

Vesterålskraft Bredbånd ble startet i 2004, kan du si noe om utviklingen siden da?
Utviklingen fra da til nå har jo vært enorm. Fra å være et luksus-produkt, har det blitt et kritisk samfunnsansvar å levere internett. I dag er jo de aller fleste avhengige av internett i en eller annen form, fra kommunikasjon, jobb til underholdning. Det er vel svært få tjenester som utføres uten en datamaskin eller tilgang til internett. Tenk bare på hvor stor overgangen var fra modem til fiber. Og når man endelig fikk levert 1mbps linjen via fiber, og nå i dag har de aller fleste 500mbps som standard, og man har mulighet for 1000mbps ++

Kan du si noen om samfunnsoppdraget?
Siden verden nå er blitt heldigital er det desto viktigere for oss å legge til rette for at både private og bedrifter har tilgang til raskt, trygt og stabilt internett. Ustabilt nett er ikke lengre bare at serien eller filmen hakker, men det kan bety at pasientjournaler ikke oppdateres, oppdrag for bedrifter ikke blir bestilt, telefontjenester står uten kontakt, manglende meldinger eller varsler for en entreprenør som skal bygge det neste sykehuset. Det kan oppstå uante problemer hvis en bedrift er uten internett over lengre tid. Derfor ser vi at vårt samfunnsoppdrag bare blir enda mer aktuelt og viktig.

Hva gjør det interessant å jobbe i Vesterålskraft Bredbånd?
For min del er det å få muligheten til å jobbe i en så åpen og foroverlent organisasjon som Vesterålskraft er. Vi har et fantastisk arbeidsmiljø og stor takhøyde som fremmer kreativitet, som igjen er til stor nytte i min rolle hos både Lofotkraft og Vesterålskraft. I tillegg er det å ha flere å støtte seg på, flere øyne og flere innspill en stor støtte for oss i begge selskaper, da vi gjerne er små avdelinger.

Vesterålskraft Bredbånd har nå flere enn 6000 kunder i Vesterålen. Hva tenker du om det?
Er ikke det helt fantastisk? For oss er jo noe av det viktigste nå at de 6000 kundene fortsatt er fornøyde med det produktet vi leverer, og som markedsavdeling er jo fornøyde kunder og gode historier det jeg ønsker å formidle.

Hva bruker du internett til?
Til alt! Fra jobb, hobby og til underholdning. Vi jobber jo i dag i «skyen.»
Det jobbes mye med store presentasjoner, bilder og filmer. Dette tar mye plass, og krever hastigheter når det skal lastes både opp, ned og når det skal sendes ut til kunder. Da gjelder det å ha en stabil og rask linje slik at man ikke må sitte å vente.

Partnerskapet med Altibox, betyr løpende produktutvikling for å utvide og forbedre opplevelsene for kundene. Hva er din favoritt Altibox-tjeneste/funksjon?
Akkurat nå er det Godt Norsk-TV-tjenesten. Der finner du altså utrolig mye godt innhold. Spesielt for meg som trives ute i naturen, på fjell og innimellom daler. Jeg kan sterkt anbefale serien På kanten, som for øvrig er lokalprodusert i Lofoten av Inge Wegge. Og liker du fjell og skikjøring så sjekk ut seriene til Nikolai Schirmer.

Hva er det beste med å bo i Vesterålen?
Det er vanskelig å bare si en ting her. Folket, naturen, Fæsterålen, Huinndagan..
Til å være en relativt liten plass er det svært mye spennende som skjer her! 

Her er noen av mine favoritter i Vesterålen

A panoramic shot of the hill Veggen near the sea under a blue sky in Norway