Vesterålskraft bredbånd logo hvit

Stolt hovedsponsor av NNM på ski 2022

Vesterålskraft Bredbånd, Signal Bredbånd, Lofotkraft Bredbånd og Altibox stilte vi opp som hovedsponsor for NNM ski Vesterålen 2022.

Tekst: Edvard Møkleby, Bilder: Bjørn Eide

Hvert år arrangeres Nord-Norsk Mesterskap på ski på omgang mellom Nordland, Troms og Finnmark skikrets. I år ble mesterskapet avholdt på Stokmarknes 18. – 20. mars. Sammen med Lofotkraft Bredbånd, Signal Bredbånd og Altibox stilte Vesterålskraft Bredbånd som hovedsponsor.

Gruppebilde av mennesker i røde jakker med Altibox logo på

Altibox partnere

«Vesterålskraft Bredbånd, Signal Bredbånd og Lofotkraft Bredbånd har alle til felles at vi er Altibox-partnere og lokale leverandører av fiberbredbånd. Vårt samfunnsoppdrag er å sikre god infrastruktur, som gjør at stedene vi leverer fiber til blir et godt sted å bo og å drive næring. Vi er også veldig opptatt av å støtte lokalsamfunnet i de områdene vi leverer tjenester. Vi valgte i år og sammen støtte NNM på ski med kroner 150.000 med ønske om å gi noe tilbake til lokalsamfunnet, særlig de unge,» sier Espen Thorvaldsen, daglig leder i Lofotkraft Bredbånd.

Et viktig bidrag

«Sammen med de andre hovedsponsorene har bidraget til Altibox vært veldig viktig,» sier Toni Gjessing, en av arrangørene. «Dette ga oss muligheten til å oppgradere arenaen til å bli FIS-godkjent, noe som gjorde at vi fikk med løpere som var i toppsiktet. Dette skaper inspirasjon for unge som er på vei oppover. Videre bidro det til å få gjerder til banene og det koster mye å ha tråkkemaskinen gående. Her er det store kostnader i bunnen som ville blitt utgift for klubbene. Det ville ikke vært aktuelt å gjøre noe slikt igjen om vi ikke hadde fått god sponsorstøtte. Nå kommer vi antageligvis til å hive oss rundt og gjennomføre et større engasjement om ikke så altfor lenge,» forteller Gjessing.

Altibox stand

Et arrangement som er med på å løfte skiidretten og det sosiale felleskapet

Arrangementet ble gjennomført på Stokmarknes Stadion av skiklubbene på Sortland, Melbo, Stokmarknes, Øksnes kommune og Vågan kommune i Lofoten. Klubbene har gode tradisjoner i skiløypene og har gjennom årene fostret flere kretsmestre og nordnorske mester. Flere av disse løperne har også hevdet seg godt i nasjonal sammenheng. Viktig for lokalsamfunnet

«På fredag var de to største skolene invitert. De møtte opp med alle trinnene sine. Her er det viktig for lokalsamfunnet og barna å se at det kommer folk fra andre steder. Da virker det litt profesjonelt med tidtaking, ramme rundt og sponsorplakater som man ser det på TV. Det er klart at det inspirerer mange til å drive med ski, men også å få positive minner fra sin egen oppvekst. I det lange løp er det jo viktig at steder som Stokmarknes, Melbu og generelt Lofoten evner å få ungdommen tilbake etter endt utdanning og komme i arbeid her,» sier Gjessing.

God stemning til tross for dårlig vær

Under selve arrangementet ble det mye vind og regn. Det ble lagt enorm innsats av løypemannskapet for å ivareta snøen og tilrettelegge best mulige forhold. Dette førte til at det ble gjort noen endringer underveis. Likevel ble tilbakemeldingene fra utøverne at det var flotte forhold og et veldig bra arrangement.