Vesterålskraft bredbånd logo hvit

TV-vanene endrer seg. Yngre strømmer mer.

Yngre strømmer mer

Familien på Haugen i Bø er en del av er klar trend. De ser TV, men strømmer mer og mer.

–Med mørketid og to små barn i huset blir det en del timer foran TV-en med filmer, serier og fotball. Han heier på Arsenal. Jeg heier på Manchester United, sier Marit Gunleiksrud (28). Han er Anders Johan Tobiassen (32).
Sammen har de en gutt på 2 år og ei jente på 5 år.

–Vi strømmer en del fra telefon til TV-en. Vi har TV-løsning fra Altibox og bruker også appene der. Og så har vi 500/500 mbps  internett fra Vesterålskraft Bredbånd, sier Marit og legger til:

–Jeg ser på siste faktura fra Altibox at vi også har kjøpt og leid en del filmer gjennom Altibox.

Les mer om hvilke kanaler og strømmetjenester du kan velge inn her:

Norges raskeste

Gjennom partnerskapet med Altibox tilbyr Vesterålskraft Bredbånd private og bedrifter Norges raskeste bredbånd – og en komplett TV-, strømme- og app-løsning.

–Partnerskapet med Altibox sikrer at vi kan levere det aller siste av ny teknologi, sier Ivan Josefsen, markedsansvarlig i Vesterålskraft Bredbånd.

Vesterålskraft Bredbånd, som ble etablert i 2004, leverer fibernett til over 6000 kunder i Vesterålen.
De siste årene har strømmetjenester blitt en naturlig del av nordmenns hverdag.

Halvparten av befolkningen så på strømmet innhold en gjennomsnittsdag i 2022, ifølge Norsk mediebarometer 2022, gjennomført av SSB.

–Vi merker trenden, sier Ivan Josefsen. –De yngre ser mindre på direkte TV. De strømmer mer og det krever stabilt, raskt nett med stor kapasitet.

­FILMER: Med to små barn blir en del film og serier. –Vi strømmer mer og mer, men kjøper og leier også filmer gjennom Altibox-appen, forteller Marit.

Yngre strømmer mer

STRØMMER: –Vi strømmer en del fra telefon til TV-en, sier Marit. Hun og mannen Anders har Norges raskeste bredbånd – og en komplett TV-, strømme- og app-løsning levert av Vesterålskraft Bredbånd/Altibox.

–Hva er strømming?
–Alt som ikke er direkte, lineær-TV. Det kan være YouTube og strømmetjenester som Viaplay, TV2Play, Netflix med flere, svarer Ivan, og legger til at dette fører til at flere kunder kjøper mer kapasitet på sitt fiberbredbånd.

–Siden Altibox lanserte den siste TV-løsningen og Altibox-appen har vi fått mange hyggelig og positive tilbakemeldinger fra fornøyde kunder. Det er tydelig at folk setter pris på fleksibilitet og frihet til å se TV når de vil – og hvor de vil, sier Ivan.

NRK er fortsatt den kanalen som blir sett mest – og mange strømmer NRK. Ferske tall viser fortsatt sterk vekst for det betalte strømmemarkedet i Norge, men mørke skyer truer.

–Hele 78 prosent av befolkningen abonnerer på minst én strømmetjeneste, forteller Knut-Arne Futsæter, forskningsleder i Kantar.
Kantar er leverandør av de offisielle mediebruksundersøkelsene for alle de store mediekanalene i Norge.

– Strømmetoppen for tredje kvartal 2022 viste en svært positiv vekst for alle aktørene. Netflix befester sin suverene første plass, og hele 58 prosent abonnerer på Netflix. Deretter følger HBO Max, Viaplay, Disney+ og TV 2 Play. Det er få land i verden som kan vise til så høy betalingsvillighet for medieinnhold, sier Futsæter.

På grunn av strammere økonomi spår Futsæter at det nå blir en beinhard kamp om å beholde eksisterende kunder og få nye kunder.

Det er Viaplay som har rettighetene for Premier League.
– Engelsk fotball har alltid hatt enestående posisjon blant fotballfrelste nordmenn, og mange av oss vil betale hva som helst for å se vårt favorittlag, sier Futsæter.

I mange familier er det kamp om fjernkontrollen. Særlig når det er fotballkamp. Det er det ikke hos Marit og Anders.
–Hehe, nei. Det hender vi ser hver vår kamp, samtidig, men vi har TV på stua og på soverommet, så det går greit, sier Marit, som selv spiller fotball på damelaget til Bø. Anders spiller på A-laget.

Pandemien endret mye.
–Vi fikk nye vaner. Lastet ned apper og begynte å strømme mer. Anders bruker også noe tid til å spille, sier Marit, som jobber som rådgiver i NAV.

–Jeg bruker internett til å oppdatere meg på nyheter, nettbank, surfing og sosiale medier. Jeg har ikke mye hjemmekontor, men jeg har mulighet til å kunne jobbe hjemmefra ved behov og da er det viktig med god hastighet på nettet. Og at nettet er sikkert og trygt. Det startet under pandemien, men det har vi fortsatt med. Det er fint å kunne være online og jobbe litt hjemme og ikke måtte være avhengig av å være på kontoret for å jobbe, sier Marit.

Med Altibox-appen har du Altibox-TV tilgjengelig i lomma til enhver tid. Du kan også laste ned og se ditt innhold når du ikke har internett tilgjengelig.

–Altibox-appen gir deg frihet til å se TV hvor du vil og når du vil. Derfor kan du kose deg med favoritt-serien også når du er på hytta eller på camping, forteller Ivan.

Med Altibox-TV har du en rekke strømmetjenester inkludert. Du har et arkiv fullt av programmer, filmer og sendinger som ligger klar til deg.

Ivan Josefsen forklarer:
–Du kan velge inn strømmetjenester som Netflix, HBO Max, Viaplay med flere. Du står fritt til å endre mellom disse på Min side. De aller fleste endres på kun få minutter. Pakkeløsningen du har bestilt bestemmer hvor mange poeng du har disponibelt til å velge strømmetjenester. De fleste har 50 poeng tilgjengelig, men du kan også kjøpe ekstra poeng på Min side. Har du flere strømmetjenester gjennom oss gir det lavere pris enn hvis du skulle hatt abonnement hver for seg.

–Hva tror du blir det neste?
–Det er vanskelig å spå. Utviklingen går veldig fort. Forventningene fra kundene øker raskt. Vår teknologi og våre tjenester må forbedres hele tiden. Sammen med Altibox er jeg sikker på at vi alltid vil være tidlig ute med nye muligheter, sier Ivan Josefsen, markedsansvarlig i Vesterålskraft Bredbånd.