Vesterålskraft bredbånd logo hvit

–Viktig å bruke en lokal leverandør

Ulrix velger lokal leverandør av fiber

Håkon Salo Ulriksen, Ulrix Eiendom AS har installert fiber fra lokal leverandør, Vesterålskraft Bredbånd

Med Norges raskeste fiberbredbånd fra Vesterålskraft bredbånd leier han ut hundrevis av boliger og kontorer.

–Fiber er faktisk en av de første tingene folk spør etter. Både privatkunder og næringskunder må ha raskt nett, sier Håkon Ulriksen, som kjøpte sin første eiendom i 1992. Nå har han eiendommer verdt mer enn 300 millioner.

–Jeg har alltid vært en sånn antidata-type, med notatblokk og kalender i hånda. Men nå har jeg gått inn i framtida, det er fiber og internett. Det er kanskje bare fem år siden jeg oppdaget det. Men mine kunder har visst det mye lengre enn meg, sier Håkon Ulriksen og ler.

Han eier Ulrix Eiendom AS som har næringseiendommer, leiligheter og bygårder i Harstad, Sortland og Bø.

–Jeg driver bare med utleie, sier Ulriksen og peker på det tidligere bygget til Nordlandsbanken i Strandgata midt i Sortland sentrum.


–Her blir det 10 nye leiligheter. Og det er selvsagt lokal fiber levert helt inn til alle. 

Ulrix velger lokal leverandør av fiber

–Hvorfor velger du Vesterålskraft bredbånd som din lokal leverandør?

–På grunn av fiber, som er den beste teknologien for sikkert og raskt nett. Og så er det dette med trygghet. Det er viktig å bruke en lokal leverandør. Vesterålskraft bredbånd er lokale, men samtidig en del av Altibox som har gode systemer. De har personlig service, veldig god oppfølging, du får raskt svar og hjelp, sier Ulriksen.

Vesterålskraft Bredbånd, etablert i 2004, har de siste 20 årene opplevd økt etterspørsel etter raskere og sikrere nett fra stadig flere bedrifter.

-Vårt samfunnsoppdrag er å sikre god infrastruktur som gjør hele Vesterålen til et godt sted å bo og å drive næring, sier Ronny Amundsen, daglig leder i Vesterålskraft Bredbånd.

Håkon Ulriksen sitter i kommunestyret i Bø.

–Jeg ser hvilken jobb Vesterålskraft bredbånd har gjort gjennom to tiår.
Vi har fiber på alle knauser i Bø. Det betyr mye for bolyst og bosetting. Og næringsutvikling, sier Ulriksen som har rundt 20 ansatte i sine fem firmaer.

Kundestyrt forbedring

-Vårt samfunnsoppdrag er å sikre god infrastruktur som gjør hele Vesterålen til et godt sted å bo og å drive næring

Framsynte eiere

For tjue år siden, i 2004 ble det bygget nytt høyspentnett mellom Sortland og Øksnes. Da var det noen smarte som så inn i framtida. Nå har Vesterålskraft Bredbånd 6000 kunder.

–Vi hadde noen framtidsrettede eiere som bestemte at vi skulle legge fiberkabel sammen med høyspenten, sier Ronny Amundsen, som har vært med helt siden oppstarten.

Nå i jubileumsåret, 20 år senere, merker Vesterålskraft Bredbånd en stadig økende digitalisering av samfunnet.

– Utviklingen har gått veldig fort. Forventningene fra kundene har økt raskt. Bedrifter, offentlige virksomheter, kritiske samfunnsfunksjoner og alle innbyggere forventer raskt og stabilt nett, sier Amundsen.

Norges raskeste
Gjennom partnerskapet med Altibox tilbyr Vesterålskraft Bredbånd både private og bedrifter Norges raskeste bredbånd og en komplett TV-, strømme- og app-løsning.

Ulriksen har alltid kontoret med seg – mobilen.
Når han er hjemme på Eidet eller på andre lokasjoner er han koblet på trådløst nett.

Ulrix velger lokal leverandør av fiber

Hva bruker du internett til på jobb?
–Bank, regnskap og kommunikasjon, også på video. Regnskapet er satt bort til et firma og ligger i skyen. 
Det er en ny verden. Det er faktisk bare to år siden jeg slutta å kjøre med permer med bilag til regnskapsfører. Nå er det er fantastisk enkelt. Jeg tar bare bilder av bilag med mobilen og laster opp i skyen, sier Ulriksen, som selvsagt også har fiberbredbånd fra Vesterålskraft Bredbånd hjemme.

 

De fleste bedrifter har datasystemer som de er helt
avhengige av, derfor er det dårlig nytt at antall dataangrep mot norske småbedrifter øker. 

–Dersom en bedrift angripes kan alt fra person-sensitive opplysninger, timelister, bookinger, salgs- og innkjøpsoversikter og regnskap bli borte.
Med pakkeløsningen Altibox Bedrift Premium får du en av markedets beste sikkerhetspakker, sier Ivan Josefsen, markedsansvarlig i Vesterålskraft bredbånd.

Alle kan rammes av dataangrep. Med Altibox Bedrift Premium får bedrifter raskt fibernett, stabil Wifi og en betydelig
sikkerhetspakke inkludert. Sikkerhetsløsningene oppdager og stopper angrep, filtrer innhold og blokkerer skadevare.

Som lokal leverandør og Altiboxpartner, samarbeider vi med Cisco Meraki, som er kjent for å levere WiFi-opplevelse i verdensklasse.

 –Mange bedrifters trådløse nettverk benyttes stadig av flere typer enheter. Det kan være bedriftens arbeidsstasjoner, ansattes nettbrett og mobiltelefoner, printere og gjestenett. Derfor er det viktig med god dekning, høy hastighet og at nettverket er stabilt helt fram til pc, nettbrett eller mobilen til de ansatte, sier Josefsen.

–Fiber er også noen av det første man må begynne å tenke på når man skal begynne pusse opp gamle bygg, sier Ulriksen, som står foran det blå bygget i Sortland sentrum, og forteller om en tydelig trend.

–Alle forventer raskt nett og gode løsninger for TV og streaming. Det er mange 60+ som selger sine hus. De vil til sentrum. Bo i moderne leiligheter med den beste internett-løsningen. Her har alle fått montert sin egen hjemmesentral fra
 Vesterålskraft Bredbånd, sier Ulriksen og legger til at de som leier må selv avtale med Vesterålskraft Bredbånd hvordan hastighet og TV-pakke de ønsker.

For to år siden kjøpte Ulriksen hotell Regine på Straume i Bø.

–Turister forventer raskt trådløst nett. De skal laste opp bilder, streame og være på sosiale medier. Det er fiber som har best oppetid, kapasitet og hastighet. Vi kan ha flere brukere samtidig på hotellet.

Fleksibel tjeneste

Vesterålskraft bredbånd merker at mange bedrifter ønsker å forholde seg til én lokal leverandør for alle tjenester når det gjelder internett, support og datasikkerhet.

–Med Altibox Bedrift Premium får våre kunder en total-leveranse og en faktura for alle tjenester. Vår tjeneste er klargjort for å kunne vokse med bedriftens behov, forteller Josefsen.

Altibox Bedrift Premium

Populære tjenester for bedrifter fra Vesterålskraft bredbånd/Altibox:

  1. Wifi fra Altibox Bedrift: Koble sammen høyhastighets fibertilkobling med super Wifi gjennom teknologi fra Cisco Meraki.
  2. Utvidet sikkerhet: Digitale angrep mot norske bedrifter øker, virksomheter kan miste nettet, risikerer nedetid på systemer, og store summer kan gå tapt. Utvidet sikkerhetspakke fra Altibox Bedrift gjør din bedrift tryggere.
  3. DDoS-beskyttelse: Cyberangrep blir en stadig større trussel for norske bedrifter. Med DDoS-beskyttelse fra Altibox Bedrift får du en førsteklasses forsvarsmekanisme som gjenkjenner forsøkene på å blokkere Internett-tilgangen din, samtidig som vi slipper frem ordinær trafikk.
  4. Altibox Bedrift TV: Skreddersydde kanalpakker for alle typer bedrifter, institusjoner og offentlige virksomheter. TV i resepsjonen, i kantinen, i et kontorlandskap eller på venteværelse? Vi hjelper deg med en god TV-opplevelse.
  5. Mobil backup: Mobil backup er automatisk omruting til mobildata på SIM-kort dersom fastlinjen svikter. Mobil backup er tilgjengelig for alle internettleveranser fra Altibox Bedrift.